HAPJES DAG 2022 = FOODTRUCKS | ARTIESTEN | ACTIVITEITEN | 2 DAGEN | 1 GROOT FEEST

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 gaat het gebeuren! De tweede editie van Hapjes Dag, het leukste Foodtruck Festival tijdens Pinksteren! Met een gevarieerd aanbod aan Foodtrucks waarbij de bezoekers op een kleine wereldreis gaan, leuke activiteiten voor de kinderen en een omlijstend muziekprogramma met artiesten zoals Black Tie Monkey Squad, Steam Sister (all-female band), Joy Woelders, Marloes van Ommen, Ariska, Vocal Group Notes, DJ Douwe, Superunknown, Jhonny en de Rockers en Ronnie Ruysdael, die ons 100% polonaise garandeerd, belooft Hapjes Dag een enorm feest te worden om van te smullen!

Wil je op de hoogte blijven van onze plannen?
Kijk dan op geregeld op deze website of op onze facebookpagina.

  STEAM SISTER (THE ALL-FEMALE COVERBAND)

Laat je vanaf de eerste minuut veroveren en betoveren door STEAM SISTER. Deze meiden weten wat ze willen: de tent omver blazen met retestrakke medleys. Cheesy guilty pleasures, langharige rock classics, dampende meezingers en stoute urbanglijers. Van ABBA tot Bon Jovi en van Whitney Houston naar Rage Against The Machine. De grootste hits komen in een wervelende show voorbij, maar dan wel allemaal in een lekker rock rokje, voor nóg meer energie! Are you ready to party!? 

  CLASSICS BIJ DE KALKOVENS

Na STEAM SISTER ‘the all female coverband’ gaan wij op zondag 5 juni om 20.00 uur terug in de tijd met de eerste editie van Classics bij de Kalkovens (CbdK). LET’S PARTY LIKE WE DID BACK THEN!!!
CbdK staat garant voor lekker ouderwets swingen, oude bekenden weerzien, aangevuld met de super strakke showband BLACK TIE MONKEY SQUAD. Dit allemaal in een relaxed sfeer en de leuke ambiance van streekmuseum ‘De Kalkovens’ in Dedemsvaart. CbdK brengt je de beste en lekkerste commerciële hits van de 80’s, 90’s, 00’s en top 40. Ze passeren allemaal de revue. It’s all about the Classics!

  BLACK TIE MONKEY SQUAD

Black Tie Monkey Squad members Rudy , Femke , Joshua , Martin en benjamin Tommy kunnen inmiddels bestempeld worden als echte entertainment machines die niets anders dan succesvolle projecten en bands achter hun naam hebben staan. Ze zijn eigenwijs, onvoorspelbaar, hebben irritant veel energie en zijn aandoenlijk tegelijkertijd. Uniek in hun soort en niet in een hokje te plaatsen. Deze ras entertainers weten overal een feestje te bouwen en verzorgen een MEGA sensatie tijdens Classics aan de Kalkovens. De allernieuwste hits, Pop, R&B, Dance afgewisseld met o.a. Rock en 90s komen niet eerder voorbij dan dat BTMS haar eigen sound er op los heeft gelaten! Let’s party Like we did back then!

  JOY WOELDERS

Maak kennis met onze eerste artiest: Joy Woelders  uit Hardenberg. Joy zingt tijdens zijn optredens de grootste Nederlandse hits en laat natuurlijk ook zijn eigen repertoire horen. Met nummers als “Dit is de man” “Het wordt weer zo’n dag”, “Bedankt dat jij er bent“, “Ik wil nu met je dansen“, “Bella Donna”, “Het wordt weer zo’n dag”, “Vier het leven” en zijn nieuwe single “Voel het diep van binnen” kreeg Joy veel airplay op de landelijke radio. Naast de optredens door het hele land organiseert Joy ook elk jaar een eigen concert. Deze concerten zijn elke keer een groot succes en telkens weer volledig uitverkocht. Joy kan niet wachten om de bezoekers van Hapjes Dag  te laten dansen op zijn eigen repertoire. ‘Eindelijk kunnen we weer een beetje los, eindelijk is er weer wat meer ruimte om samen te zijn en het leven te vieren.’

  RONNIE RUYSDAEL

Ronnie Ruysdael = 100% polonaisegarantie = helemaal los gaan omdat het kan. In zijn glitteroutfit, voorzien van bakkebaarden, gouden tanden en behangen met extravagante sieraden komt ‘de koning van de Polonaise’ naar Dedemsvaart om Hapjes Dag op de kop te zetten. Dans je de hele nacht met mij, Annemarie, Roos in je blonde haren, Blauw van de sangria, Japapa en M’n fiets is gejat: alle hits komen, naast nieuw repertoire, voorbij tijdens het optreden! Haal snel je tickets, dan ben je zeker bij het leukste Foodtruck Festival tijdens Pinksteren”.

ARISKA & BAND

Ariska staat op het podium als zo lang ze zich kan herinneren. Al vanaf jong meisje zingt ze in een coverband en akoestisch duo. Inmiddels heeft zij haar debuut album -Laat me even-  uitgebracht. Naast dat ze de “singer en de songwriter” is heeft ze dit album ook zelf geproduceerd. Naast ballades lijkt Ariska ook niet terug te deinzen voor een aanpak met crunchy gitaren en ronkende orgels met een vleugje Neder-funk. Rond de rauwe, rokerige sound van haar liedjes schildert ze subtiel een zoet randje. Haar teksten zijn puur, oprecht én in onze eigen taal zijn. “Ik schrijf vanuit mijn hart”, vertelt ze. “Over dingen die mij raken”. Tijdens Hapjes Dag neemt ze je, samen met haar band, mee met verhalen uit het leven waarin iedereen zich kan herkennen.

 

  JHONNY AND THE ROCKERS

Jhonny and the Rockers staan na bijna 15 jaar nog steeds vol adrenaline op het podium te knallen. Met een Swingend drum, ronkende gitaren, vette bas, en een zanger en zangeres met een ruw, maar ook gevoelig randje. Jhonny and the Rockers heeft het!

  SUPERUNKNOWN

Superunknown is een (hard)rockcoverband die het stevige coverwerk ten gehore zal brengen. Rock uit de jaren ’70 en ’80, hardrock en heavymetal uit de ‘80 en grunge uit de ’90. En om de covers krachtig te brengen heeft de band sinds 2022 besloten een 2e gitarist aan te trekken. Live zal het kwartet de bühne opgaan met nummers van o.a. Metallica, The Cult, FooFighters, Iron Maiden, Muse, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Ozzy Osbourne, en Velvet Revolver. In Dedemsvaart speelt de band een veredelde thuiswedstrijd en na de 2 jaar van afwezigheid zijn ze blij dat ze weer los mogen, versterkers op 10 en knallen, Superunknown!

  VOCALADIES

Maak kennis met Anja, Marloes en Linda, oftewel de Vocaladies. Drie zangeressen met veel passie, plezier en liefde voor muziek. En het leukste; ze zijn klaar om voor jullie een prachtig optreden neer te zetten! Linda, Marloes en Anja zingen al jaren en hebben alle drie al flink wat ervaring opgedaan on stage. Ook op vriendschappelijk niveau klikt het heel erg en hebben de meiden vooral veel lol samen en dat stralen ze ook uit. In 2022 besloten de zangeressen hun krachten te bundelen in de ‘Vocaladies’; Een female vocalgroup vol power. www.vocaladies.nl

   VOCAL GROUP NOTES

Vocal Group NOTES is een enthousiaste groep van 11 zangers en zangeressen, opgericht in 2013. Het repertoire bestaat voornamelijk uit popsongs, zowel Nederlands- als Engelstalig, maar altijd met een NOTES sausje. Zij zingen met een orkestband, à capella, of live begeleiding in een NOTES jas die ons allen goed past. Bij elk optreden laten zij de muziek voor zich spreken en zetten zij zich in om het publiek daar zo goed mogelijk van te laten genieten. Naast het leveren van een muzikale topprestatie wil NOTES ook onderscheidend zijn in de performance. NOTES brengt muziek om naar te kijken…

  DJ DOUWE

DJ Douwe is een rasechte Feest DJ & Allrounder. Een DJ waarbij ‘FEEST’ vrijwel een garantie is, altijd gedanst mag worden en meezingen van harte wordt aanbevolen! Met alle feest- stampers die deze DJ wegdraait, wordt het pas echt hossen tijdens Hapjes Dag.

   BROUWERIJ AVEREEST

Tijdens het festival zal Brouwerij Avereest je verrassen met hun speciale bieren.
Ga lekker achterover leunen in het zonnetje met een heerlijk koud (speciaal) biertje in je ene hand en lekkere hapjes in je andere hand, genietend van muziek in de fantastische Ambiance van streekmuseum ‘de Kalkovens’. Wij zeggen; Chill modus on!

   MEGA JENGA

Bouw een toren van ongeveer 1,5 meter hoog met deze houten blokken. Als de toren staat moet iedere speler er om de beurt een blok weghalen.
Dit gaat net zo lang door tot de toren omvalt. De speler die de toren laat omvallen verliest het spel.

   SKIPPYBALLEN RACE

Gezellig op een skippybal. Alleen of samen met mama, papa, oma, opa, je broer of zus. Het kan allemaal tijdens Hapjes Dag, ‘het leukste Foodtruckfestival tijdens Pinksteren’. Leg jij het parcours het snelst af?

 LASER GAMEN

Leuk nieuws van Feestdal uit Dedemsvaart. Tijdens Hapjes Dag kan iedereen vanaf 6 jaar Laser gamen tussen de kalkovens. Hoe gaaf is dat!! Je kunt dan spelen in twee, drie, of vier teams. Gewapend met je laser gun ga je op zoek naar anderen en probeer je spelers van het andere team te raken. Daarbij moet je voorkomen dat je zelf geraakt wordt. Gegarandeerd speelplezier voor jong en oud! Zoals beloofd wordt Hapjes Dag “het leukste Foodtruck festival tijdens Pinksteren!”.

   BAMBOE CHALLENGE

Probeer samen met je vrienden of familie een sterk, mooi en zo hoog mogelijke toren te bouwen van bamboe stokken en elastieken. Het leuke van deze activiteit is dat iedereen mee kan doen en een bijdrage kan leveren aan de bouw van de piramide. Kortom een activiteit waar samenwerking, creativiteit en vooral plezier op nummer 1 staat.

Wij zeggen: Kom gezellig eten, drinken, dansen en genieten met je maten!

   MEGA WOORDZOEKER

Draai de ring naar het volgende woord en zorg ervoor dat je de eerste bent die het woord vindt. Zie jij het woord als eerst? Dan mag jij de fisches op de letters leggen. Zorg dat je de meeste woorden vindt en zorg dat jouw kleur lenzen het bord in zijn greep houdt! Dwarsboom anderen door woorden van andere spelers te kruisen, zodat zij onverwacht hun fiches moeten verwijderen. Van begin tot eind kunnen kansen keren. Wie uiteindelijk de meeste fisches op het bord heeft liggen wint.
Succes!

   KUBB

Jullie kennen KUBB misschien van de camping of het strand. Het Scandinavische werpspel is inmiddels heel populair. Daarom regelen wij een kubb veld voor de liefhebbers.
Kubb wordt gespeeld in teams van 3 tot 6 personen. Je kunt serieus aan de slag, maar bij ons draait het om de gezelligheid en de sportiviteit. Veel plezier!

   BALLONTRAPPEN

Wie trapt de meeste ballonnen kapot?
Iedereen krijgt een ballon met een koord van één meter aan zijn voet gebonden. Het is de bedoeling de ballonnen van de anderen kapot te trappen, er daarbij wel voor zorgend dat je eigen ballon niet kapot gaat. Als je ballon stuk is, ben je uit en kan je in een kring rond de spelers gaan staan om ze te supporteren.

SLINGERBAL

Slingerbal is een leuk spel om zowel een competitie mee te spelen als om de kinderen en volwassenen vrij te laten strijden op het luchtkussen. De spelregels spreken voor zich. Tot Pinksterweekend, tot Hapjes Dag!

   SPIJKERSLAAN

Om beurten mag een persoon met de hamer op de spijker slaan. De regels zijn vrij simpel: degene die als laatst zijn spijker helemaal in het hout heeft zitten wint. Je mag samen met je ‘matties’ er een competitie element aan toevoegen, bijvoorbeeld dat de verliezer de overige deelnemers trakteert op een drankje of dat de verliezer zijn moet drankje leegdrinken. Je mag ook bij andere mensen slaan! Wij zeggen: Kom gezellig eten, drinken, dansen en genieten met je maten!

     WORKSHOP VLOGGEN

Hoe maak je een inhoudelijke vlog? Wat zijn teksten die vlot lopen en hoe presenteer ik deze op een natuurlijke manier? Hoe haal ik technisch het beste resultaat uit de camera van mijn mobiele telefoon? En waar moet ik voor een goede montage rekening mee houden? Heb je altijd al meer willen leren over vloggen en wilde je altijd al je eigen Youtube kanaal starten? Dan is de Workshop Vloggen de perfecte plek voor jou op Hapjes Dag Foodtruck festival! De ingehuurde docenten zullen je precies uitleggen wat je wel en niet moet doen voor het maken van de beste video’s. Wat zijn de beste standpunten, waar vind je het beste licht, wat is de beste tijd om je video te posten en nog veel meer toffe tips om in de voetsporen van je favoriete vlogger te treden.

Volg ons ook op social media